Ajankohtaista

Ajankohtaista

Minister Pär Stenbäck elected to the Standing Commission of the Red Cross - Ulkoministeriön tiedote, joulukuu 2011

Pär Stenbäck on valittu Kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen Pysyvän Komitean jäseneksi. Valinta tapahtui Kansainvälisessä Kokouksessa joka kokoontuu joka neljäs vuosi ja jossa yli 150 hallitusta ja n. 180 kansallista yhdistystä äänestää komitean kokoonpanosta. 

Tämä vetoomus julkaistiin 21.10.2011 yhteensä 61 julkisuuden henkilön allekirjoittamana.

VETOOMUS

Euroopan valuuttaa euroa, meidän rahaamme, on kohdannut kriisi. Euroopan taloudelliset vaikeudet heijastuvat jo maailmanlaajuisesti.

Joitakin maita vaivaavat voimakas julkinen velkaantuminen, talousarvioiden suuret alijäämät sekä heikko kilpailukyky. Taloudellinen kasvu on taantumassa ja työttömyys kasvamassa. Eräitä kansanryhmiä vaivaa suoranainen köyhyys.

Suomi ei voi välttyä tämän laajan taloudellisen kriisin seurauksilta, jotka voivat saavuttaa tuhoisat mittasuhteet. On ryhdyttävä toimenpiteisiin taloudellisen tasapainon palauttamiseksi, ja siihen tarvitaan päättäväisyyttä, tehokkuutta ja päätöksiä, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen.

Me allekirjoittaneet Suomen kansalaiset olemme syvästi huolestuneita siitä, että syventyvä hätätila saattaa uhata demokratiaa ja yhteiskuntarauhaa Euroopassa. Katkerat historialliset kokemukset ovat osoittaneet, että näennäisesti ylitsepääsemättömät yhteiskunnalliset ongelmat voivat nakertaa kansalaisten luottamusta demokratiaa ja vapaata poliittista järjestelmää kohtaan. On mahdotonta ennustaa, millaisiin poliittisiin ja sosiaalisiin seurauksiin tämä voi johtaa. Eristäytyminen, erilaiset ääri-ilmiöt ja solidaarisuuden puute ovat mahdollisia uhkakuvia. Suomi ei ole koskaan voinut eikä edelleenkään voi irrottautua muussa Euroopassa tapahtuvasta kehityksestä.

Me allekirjoittaneet suomalaiset vaadimme, että eurovyöhykkeen taloudellinen kriisi ratkaistaan mahdollisimman nopeasti, jotta usko eurooppalaisen yhteistyön tulevaisuuteen voi palautua. Se on maanosamme suuri ja aina ajankohtainen rauhanprojekti. Euroopan unioni on luonut ainutlaatuisen ja historiallisen vyöhykkeen, joka on eittämätön turvallisuustekijä sekä suurille että pienille maille. Nyt tarvitaan laaja ja voimakas kansalaismielipide, uuden aikakauden kansanliike, joka muistuttaa Suomen ja Euroopan päättäjiä siitä, että tällä tiellä on mentävä eteenpäin, koska se on ainoa tie tulevaisuuden yhteistyöhön. 

--- 

Voit hakea .pdf tiedosto vetoomuksesta

täältä

(avautuu uudessa ikkunassa)

Europe must remember its many successes, kolumni Helsinki Times lehdessä, 19.10.2011. (avautuu uudessa ikkunassa) 

---

.pdf versio tässä

Stenbäck symposium 25.8.2011, osa 1 (avautuu uudessa ikkunassa)

Lisätietoja ohjelmasta

http://www.stenback-symposium.fi/

Stenbäck symposium 25.8.2011, osa 2 (avautuu uudessa ikkunassa)

Lisätietoja ohjelmasta

http://www.stenback-symposium.fi/

Syntymäpäiväsankari: Pär Stenbäck (YLE Radio 1, 12.8.2011)

(linkki avautuu uudessa ikkunassa) 

Helsingin Sanomat, Vieraskynä - 26.1.2009

(klikkaa kuvaa - avautuu uudessa ikkunassa)

Bonsdorff 90 vuotta 18. maaliskuuta 2008

Pär Stenbäck vuosijuhlan puhujana Nylands Nationilla 14.4. 2007. 

Kuvassa yhdessä kunniajäsen Göran v.Bonsdorffin kanssa.

v.Bondsforff kuoli vuonna 2009.Kuva: Chia Antell

Kaupunkilehti Vartti 21. marraskuuta 2007 

(klikkaa kuvaa - avautuu uudessa ikkunassa)

Resoluutio 

30th International Conference 

of the Red Cross and the Red Crescent 

osa Daily Bulletin 5, marraskuu 2007 

(avautuu uudessa ikkunassa) 

Osa Daily Bulletin 10, marraskuu 2007 

(avautuu uudessa ikkunassa)

Monitoring the Implementation of Agreements between MDA and PRCS

At the request of Magen David Adom in Israel and the Palestinian Red Crescent Society, Mr Pär Stenbäck of Finland has been appointed to monitor the implementation of the Memorandum of Understanding and the Agreement on Operational Arrangements signed by the two Societies on 28 November 2005 in the presence of representatives of the International Committee of the Red Cross and the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies in a ceremony chaired by the Swiss Foreign Minister.

Mr Stenbäck will work with the two Societies towards the achievement of their agreed goals. These include ensuring that humanitarian services are delivered to vulnerable people in need, without delay and obstruction, in accordance with the well-established practices and principles of the Red Cross and Red Crescent Movement. The agreements contain a number of specific provisions, and Mr Stenbäck´s diplomatic and Movement experience will help ensure that each of the points is addressed with humanitarian priorities in the forefront. 

June 2007

Ulkoasiainministeri Alexander Stubb isännöi Suomen entiset ulkoministerit 22 joulukuuta 2009. Vasen sivu: Paavo Rautanen, Paavo Väyrynen, Alexander Stubb, Pertti Paasio. Oikea sivu: Ilkka Kanerva, Heikki Haavisto, President Tarja Halonen, Pär Stenbäck, Erkki Tuomioja.

Pär Stenbäck haastattelee George Sorosta Akateemisessa Kirjakaupassa 10.11.2006. Läsnä n. 400 kuulijaa.